e
Banner

Etiketler: 8 mart



Damla Alışan ve Ayşem Ulusoy lojistikte kadın yönetici olmayı anlattı


Yayın: 09-03-2021
Kategori: Lojistik

Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde gerçekleştirdiği “Lojistikte Kadın Yöneticiler” toplantısında, Damla Alışan ve Ayşem Ulusoy sektörde kadın çalışanların önemini, kadınların sektöre etkisini ve sektörün geleceğinde kadının yerini Genç UND’lilere değerlendirdi.




Aras Kargo kadın çalışanlarıyla buluştu


Yayın: 08-03-2022
Kategori: Kargo

Aras Kargo’nun kadın çalışanları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için gerçekleştirilen özel buluşmayla bir araya gelerek iş yaşamında ve toplumsal hayatta eşit ve adil bir dünya mesajını hep birlikte verdiler. 




BATI Group, UTİKAD iş birliğiyle 500 kadına umut oluyor!


Yayın: 08-03-2023
Kategori: Lojistik

BATI Group, Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle UTİKAD iş birliğiyle deprem bölgesinden İstanbul’a gelerek yaşamlarını devam ettiren ihtiyaç sahibi 500 kadına destek oluyor. 




Mars Logistics güçlü projeleriyle eşitliğe yol alıyor


Yayın: 22-03-2023
Kategori: Lojistik

İki yıl önce başlattığı “Eşitliğin Cinsiyeti Yoktur” projesi ile şirket içi ve dışında toplumsal cinsiyet eşitliği algısını güçlendirmeyi hedefleyen Mars Logistics, kadın Tır sürücüleriyle sektördeki ön yargıları karıyor. Toplumsal cinsiyet eşitliğini her alanda savunmaya devam edeceklerini vurgulayan Mars Logistics İnsan Kaynakları Direktörü Nihal Kansu, kadın çalışan oranını ise yüzde 50’ye taşıyacaklarını söylüyor. 




Nilgün Keleş: Kadınlar lojistik sektörüne yeni bir ufuk açabilir


Yayın: 07-03-2024
Kategori: Lojistik

Lojistik sektörü, geleneksel olarak güçlü bir erkek egemenliğine sahip bir alan olarak öne çıkıyor. Araştırmalara göre Türkiye lojistik sektöründe çalışan kadınların oranı sadece yüzde 9,1. AB ülkelerinde ise bu oran yüzde 22 seviyesinde.  Türkiye, OECD ülkeleri içinde istihdamda kadın-erkek arasındaki farkın en yüksek olduğu ülke konumunda. Sadece sektörde değil, Türkiye genelinde kadın çalışan oranının en fazla olduğu şirketlerden biri olan Sertrans Logistics'in Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Keleş, lojistik sektöründe kadın istihdamının artırılması için yapılması gerekenleri anlatıyor; kadınlar lojistik sektörüne yeni bir ufuk açabilir diyor.




DB Schenker Arkas geleceği eşit fırsatlar üzerine kuruyor


Yayın: 20-03-2024
Kategori: Lojistik

Kariyer hayatında kolay olanı değil doğru olanı yapmayı seçen DB Schenker Arkas Mali İşler Grup Müdürü (CFO) Elif Gamze Görer, “Siz kendinize nasıl bir hayatı layık görüyorsanız bu yönde attığınız her kararlı adımla cam tavanları deler geçersiniz” dedi. DB Schenker Arkas’ta kadın erkek çalışan oranının birbirine çok yakın olduğunu belirten Görer, sundukları eğitimlerle kadınlara daha önce varolmadıkları alanlarda fırsat sunduklarını söyledi.